Stadswandelingen

Kies voor een leuke én betaalbare stadswandeling in Delft met de super enthousiaste en goede stadsgidsen van Via Vanessa. Het is echt een aanrader als u meer wilt dan alleen maar een beetje rondkijken. Kleine en grote groepen, arrangementen, rondleidingen op maat? In overleg is alles mogelijk! Kijk hieronder alvast naar het aanbod van de verschillende wandelingen met privé gids. Combineren ook.  Aanvullend nog de Nieuwe Kerk of Het Prinsenhof met een gids bezoeken of ergens lekker eten? Natuurlijk kan dat ook. Neem contact op voor meer info. Of mail naar info@viavanessa.nl of bel 06-30262761.

Nieuwsgierig naar de reacties van de duizenden mensen die wij hebben rondgeleid? Lees ze hier!

Privé-gids voor rondleiding naar keuze:
1     uur   € 60,-   incl. btw
1,5  uur   € 80,-    incl. btw
2     uur   € 100,-  incl. btw
2,5  uur   € 120,-  incl. btw


Stadswandeling centrum:
Een wandeling met gids door het historische centrum van Delft langs de eeuwenoude grachten en mooie geveltjes is voor iedereen aanrader. Iedereen is altijd aangenaam verrast door het mooi behouden centrum. Leuk in combinatie met de Nieuwe en/of Oude Kerk of Prinsenhof. Neem contact voor meer informatie of bel 06-30262761.

Hofjeswandeling:
Delft heeft nog 4 originele hofjes en 3 daarvan zijn toegankelijk. U bezoekt via Vanessa deze geheime plekjes in Delft waar u anders niet zo snel zou komen.  Extra leuk op de fiets of step! Vul het contactformulier voor meer informatie of bel 06-30262761.

Griezelwandeling:
Vroeger was alles anders. Mensen werden begraven in en rondom de kerken, boeven werden aan de kaak gesteld in het openbaar, tanden werden op de markt getrokken en lichamen van criminelen werden gebruikt voor anatomische lessen… Zo leert u Delft wel op een hele bijzondere manier kennen! Extra spannend in combinatie met een rondleiding in de 13e gevangenis en martelkamer. Reserveer nu deze bijzondere wandeling.

Vermeerwandeling:
Het was breaking news in december 2015: De locatie van het Straatje van Vermeer, het wereldberoemde schilderij van Johannes Vermeer is eindelijk in Delft ontdekt! Tijdens deze wandeling loop je natuurlijk langs dit huis, maar ook langs alle andere Vermeer-plekken. Je leert zo de Meester van het Licht kennen en natuurlijk ook alle andere highlights van Delft. Reserveer via het contactformulier of info@viavanessa.nl.

Dinerwandeling:
Lekker eten en tussendoor met een gids Delft verkennen? Dat kan met de verschillende hap & stap wandelingen van Via Vanessa. De ideale combi om Delft op culinair en cultureel niveau te leren kennen. Kies uit de lunch, borrel of dinerwandeling voor een vaste prijs p.p. all-in! Neem contact op voor meer informatie.

Typisch Delfts:
Wat is nou typisch Delfts? Natuurlijk Delfts blauw! En Johannes Vermeer. Maar wat is nog meer typisch Delfts? Tijdens deze wandeling kom je langs al die typische Delftse plekken en hoor je de verhalen over typische Delftse zaken, zoals bier, boter en studenten. Een unieke Delftse wandeling! Loop mee en start of eindig (als je durft!) de wandeling in complete Delftsblauwe klederdracht of hoedje. Interesse? Neem contact op via het formulier of via de mail

Bruggenwandeling:
Delft heeft heell veel bruggetjes. En vele daarvan hebben bijzondere namen. Wat dacht u bijvoorbeeld van Bloedbrug of Kaakbrug? Leer de geschiedenis van Delft aan de hand van deze brugnamen kennen en loop zelfs over een 16e eeuwse brug van 100 meter! Varend de bruggen van Delft ontdekken? Natuurlijk kan dat ook! Neem contact op voor meer info.

Bierwandeling:
Het Delftse bier was in de Middeleeuwen handelsproduct nummer 1! Er waren meer dan 200 bierbrouwerijen in Delft. Loop met een gids langs de voormalige bierbrouwerijen en leer alles over het rijke bierverleden van Delft. Zelf dat heerlijke Delftse bier proeven? Kies aanvullend voor een proeverij of een biertje tussendoor! Vraag om meer info via het contactformulier of info@viavanessa.nl.

Kostuumwandeling:
Uniek in Delft! Laat u rondleiden door een gids in kostuum. Want een stadswandeling met een gids in kostuum is toch veel leuker? U kunt deze bijzondere rondleiding krijgen van Mevrouw Delftsblauw, Meisje met de Parel, Johannes Vermeer, Hugo de Groot, Willem van Oranje of Balthasar Gerards. Of wilt u zelf ook op de foto in kostuum? Vraag om meer informatie via het contactformulier.

KLM huisjeswandeling:
Iedereen kent die leuke Delftsblauwe huisjes die ze in het vliegtuig uitdelen in de businessclass. Acht huizen in het oude centrum van Delft hebben daar o.a. voor model gestaan, zoals een eeuwenoude apotheek, brouwerij en het hoofdkantoor van VOC Delft. Neem contact op voor meer info.

Agnetapark wandeling:
Uniek was het project van de man van Agneta, Jacques van Marken. Hij bouwde een heel dorp voor zijn personeel van de Koninklijke Gist en Spiritus fabriek. Het echtpaar Van Marken leefden samen met hun personeel als één grote familie in het park. Helaas had dat ook een keerzijde. Vul het contactformulier voor meer informatie.