Rondleidingen

Ook rondleidingen in de Delftse musea en kerken zijn natuurlijk de moeite waard met een gids van Via Vanessa. Wat dacht u van een rondleiding in de Nieuwe Kerk, waar de Koninklijke grafkelders zich bevinden? Of het Prinsenhof waar de moord op Willem van Oranje plaats vond? Vul het contactformulier in voor vrijblijvende informatie of bel met 06-30262761. Rondleidingen zijn mogelijk in:

Privé-gids voor een rondleiding:
1     uur   € 60,-     incl. btw
1,5  uur   € 80,-    incl. btw
2     uur   € 100,-  incl. btw
2,5  uur   € 120,-  incl. btw


Nieuwe en Oude Kerk:
Altijd al een keer de Nieuwe Kerk van Delft willen bezoeken of willen beklimmen? Het is de één na hoogste kerk van Nederland en bekend van de grafkamers van de Koninklijke familie. Reserveer een boeiende rondleiding in deze kerk. Het entreekaartje geeft ook toegang tot de Oude Kerk. In de Oude Jan die bijna 2 meter scheef staat, vindt u o.a. het graf van Johannes Vermeer, Piet Hein en Maarten Tromp. Natuurlijk leuk in combinatie met een stadswandeling.

Entree excl. kosten gids:
Entree kerken: € 5,-
Ticket toren: € 4,- (tot maart 2017 helaas gesloten)
Combi-ticket kerken + toren: € 8,-


Museum Prinsenhof:
Een bezoek aan Delft zonder een kijkje in het Prinsenhof, dat kan eigenlijk niet. Iedereen moet de kogelgaten van de moord op Willem van Oranje toch een keer gezien hebben? In dit eeuwenoude klooster woonde Willem van Oranje de jaren voor zijn dood en was dit het centrum van de Opstand in de 80-jarige oorlog. U wordt rondgeleid langs de mooie schilderijen, tentoonstellingen en natuurlijk ziet u de beroemde kogelgaten. In de Prinsentuin ziet u welke vluchtweg Balthasar Gerards koos. Leuk in combinatie met een stadswandeling. Vul het contactformulier in voor meer info.

Entree excl. kosten gids:
€ 12,00 p.p.


Vermeercentrum:
Delft is de stad van Vermeer, zeker in 2016! Het Vermeercentrum is een ontdekkingstocht door het leven, het werk en de stad van Johannes Vermeer. U stapt binnen in 17e eeuws Delft en hoort alle verhalen achter de beroemde schilderijen. U kunt het Vermeercentrum bezoeken met een gids, maar ook gebruik maken van een audiotour. Leuk in combinatie met een stadswandeling, zoals een Vermeerwandeling. Neem contact op voor meer informatie.

Entree excl. kosten gids:
Volwassenen: € 9,00 (incl. audiotour)


Gevangenis Het Steen:
Altijd al een echte Middeleeuwse gevangenis willen bezoeken? Of zelf eens uitproberen hoe het is om geradbraakt te worden? Kijk hoe de gevangenen in Het Steen in Delft er vroeger bij zaten en gruwel in de martelkamer van alle martelwerktuigen. De gids vertelt over de verhoren, de straffen en terechtstellingen. Een rondleiding om niet te vergeten. Ideaal om te combineren met een stadswandeling, zoals de griezelwandeling of de griezelspeurtocht. Vraag om meer info of neem contact op met Via Vanessa

Entree excl. kosten gids:
€ 4,- p.p.
€ 25,- per schoolgroep (max. 20 pers. per keer)


Porceleyne Fles:
De Porceleyne Fles is de enige overgebleven aardewerk fabriek uit de 17e eeuw. Hier wordt nog steeds volgens oude technieken het echte Delftsblauw vervaardigd. Van over de hele wereld komen bezoekers naar Royal Delft voor het beroemde Delftsblauw! De film ‘Experience’ neemt u mee door de geschiedenis van Delft. Aansluitend loopt u langs een meesterschilder, door het musem, de fabriek en eindigt u in de prachtige showroom met heel veel Delftsblauwe producten. U kunt ook nog bij reserveren voor een workshop tegel schilderen. Neem contact op voor meer info. Tip: Bezoek de Porceleyne Fles met de rondvaart. Die brengt en haalt u ook weer op.

Entree:
€ 13,50 p.p. (incl. audiotour)
€ 40,- extra voor privé gids
€ 18,- p.p. i.c.m. een rondvaart
€ 36,- p.p. workshop + rondleiding


Bierbrouwerij Koperen Kat:
Delft was vroeger een echte brouwerstad met wel 200 bierbrouwerijen! Delfts bier was voor eigen consumptie, maar werd ook geëxporteerd. Zó lekker was dit bier. In de binnenstad is er nog veel te zien en te vertellen over het Delftse bier. Dat kan prima tijdens een bierwandeling. Maar hoe ziet een brouwerij er van binnen uit? Dat zie je tijdens een rondleiding bij de Koperen Kat. Hier krijg je, uiteraard met een biertje in je hand, een kijkje in een echte Delftse brouwerij en hoor je alles over het brouwproces en zie je hoe lekkere biertjes zoals D’Oostpoort en Princebier worden gebrouwen. Een stadswandeling of rondleiding over bier kan natuurlijk gecombineerd worden met een bierproeverij. Vraag hier om meer informatie.

Entree:
€ 6,- p.p. (incl. korte rondleiding +biertje)


Museum Paul Tetar van Elven:
Paul Tetar van Elven (1823-1896) was kunstschilder en leraar handtekenen aan de Polytechnische School, de voorloper van de Technische Universiteit Delft. Van 1864 tot 1894 woonde hij in dit fraaie grachtenpand aan de Koornmarkt, dat hij met zijn inboedel aan de stad naliet. Naast zijn eigen werk, vindt men in het huis werk van tijdgenoten, antieke meubels, Oosters porselein en Delfts aardewerk.

Open: dinsdag t/m zondag van 13.00 tot 17.00 uur.

Entree 2017:
Volwassenen € 5,-
Rondleidingen voor groepen € 40,- (tot 15 personen)